Americanii de la ADM dau producţia românească de grâu la 6,5 mil. tone

Secțiune susținută de Medlife Logo

12 mai 2015 Autor: Gabriel Razi

Producţia românească de grâu este estimată la 6,5 milioane de tone, în scădere cu 14,4% faţă de 2014, arată un raport din aprilie al filialei din Germania a grupului agroindustrial ADM, unul dintre cei mai mari patru jucători de pe piaţa mondială a comerţului cu materii prime agricole.
 
Prognoza de producţie făcută de ADM este prima pentru sezonul 2015/2016 ce va începe în luna iulie.
 
Estimarea este în ton atât cu volumul prognozat anterior de Comisia Europeană cât şi cu proiecţiile făcute de Coceral, organizaţia europeană a comercianţiilor de materii prime agricole. Minusul de aproximativ 1 milion de tone faţă de anul trecut va determina căderea României cu o poziţie pe treapta a şasea a producătorilor europeni de grâu. În aceste condiţii, economia locală va fi depăşită de Italia, unde fermierii vor recolta 6,9 milioane de tone.
 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.05.2015

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
grau
, productie
, piata
, raport
, comert
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide