Retail&Agrobusiness

Americanii de la Colgate s-au mutat din Lakeview în „casa“ suedezilor de la Skanska

Proiectul găzduieşte chiriaşi precum Carrefour (retail), Adecco (HR) sau Sanofi (farma)

Proiectul găzduieşte chiriaşi precum Carrefour (retail), Adecco (HR) sau Sanofi (farma)

Autor: Cristina Rosca

09.09.2015, 00:05 571
Grupul american Colgate-Palmo­live, care mai deţine pe piaţa locală doar operaţiuni de import şi distribuţie, şi-a mutat birourile din România în clădirea B a proiectului Green Court din Ca­pitală, proiect aflat în portofoliul suedezilor de la Skanska.
 
Angajaţii americanilor s-au mutat în noua „casă“ din iunie, contractul fiind semnat pe o perioadă de cinci ani. Anterior, salariaţii Colgate-Palm­olive ocupau două etaje (12 şi 13) în clădirea Lake­view a grupului sud-african NEPI, aflată la doar 500 de metri dis­tanţă de no­ua „reşe­dinţă“ a Colgate Palm­olive în România. Deşi grupul suedez Skanska încă deţine clădirea B a proiectului Green Court, acesta este interesat de vânzarea acesteia, potrivit surselor ZF. Proiectul care găzduieşte chiriaşi precum Carrefour (retail), Adecco (HR) sau Sanofi (farma) va avea o „soartă“ similară ca cea a clădirii A din acelaşi proiect. Aceasta din urmă a fost cumpărată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas prin intermediul companiei acestuia - Globalworth, pentru 44 mil. euro. Compania, care con­trolează circa o treime din piaţa locală de pastă de dinţi şi care deţine poziţii cheie şi pe segmentele de îngrijire personală şi îngrijirea locuinţei, mai are în România doar 76 de angajaţi faţă de 262 în 2008, ultimul an de boom economic. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO