Retail&Agrobusiness

Americanii de la Starbucks deschid o cafenea în clădirea Campus 6.1 din Capitală

Americanii de la Starbucks deschid o cafenea în...

Autor: Cristina Bellu

09.05.2018, 10:53 666

Grupul american Starbucks va deschide cea de-a 21-a cafenea din Bucureşti, în complexul de birouri Campus 6.1 dezvoltat de Skanska ȋn zona Politehnicii. Unitatea va ocupa un spaţiu cu o suprafaţă de aproape 250 de metri pătraţi şi va fi inaugurată în cursul acestui an odată cu deschiderea clădirii de birouri.

”Deschiderea din clădirea Campus 6.1 în zona Politehnicii este modul nostru de a veni mai aproape de tinerii dinamici care schimbă lumea prin munca lor şi care au pus România pe harta internaţională în lumea IT, de a-i ajuta să se cunoască şi de a facilita schimbul de idei şi proiecte la o cafea bună. Starbucks va deveni rapid un reper în zonă, un punct de întâlnire pentru studenţi şi antreprenori, un hub de idei şi proiecte, dar şi un loc de relaxare după o zi lungă şi productivă.”, spune Mateusz Sielecki, Regional Director Starbucks România şi Bulgaria.

Proiectul Campus 6, care va mai cuprinde alte trei clădiri, va reprezenta un nou hub de birouri menit să atragă companii de IT sau tehnice. Totodată, zona este un nou pol de interes pentru studenţii Universităţii Politehnice din Bucureşti şi pentru tinerii şi angajaţii din zonă.

„Parteneriatul dintre Skanska şi Starbucks, doi lideri la nivel mondial pe segmentele lor, ȋntăreşte identitatea proiectului Campus 6, care va deveni un nou reper pe harta de business a Bucureştiului. Colaborarea cu Starbucks vizează crearea unui stil de viaţă modern şi o experienţă premium atȃt pentru chiriaşii clădirii Campus 6,1, cȃt şi pentru locuitorii zonei respective. Într-o piaţă tot mai concurenţială, dezvoltatorii clădirilor de birouri ȋşi propun să ofere avantaje inedite, care să vină ȋn completarea spaţiilor de lucru eficiente, cu specificaţii tehnice moderne.”, menţionează Bogdan Gubandru, Business Development Manager, Cushman & Wakefield Echinox.

Brandul american de cafenele este prezent de circa un deceniu în România, fiind deţinut de-a lungul timpului de mai mulţi acţionari. Începând cu primăvara anului 2015, franciza Starbucks în România şi Bulgaria se află în portofoliul grupului polonez Amrest.

În urmă cu aproape trei ani, polonezii au preluat 14 cafenele în România şi cinci în Bulgaria. Între timp noul proprietar a dublat reţeaua locală. Amrest deţine franciza Starbucks în România până în 2023, în timp ce pe cea din Bulgaria o are până în 2027. Compania are drept exclusiv de franciză pe cele două pieţe.

În prezent, Starbucks deţine 20 unităţi în Bucureşti, în timp ce reţeaua naţională cuprinde 38 cafenele, aceasta fiind într-un amplu proces de expansiune.


 

 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO