Retail&Agrobusiness

Andrei Cionca, preşedinte CITR Group: „Cenuşăreasa economiei se va transforma în Albă ca Zăpada. A finanţa restructurarea este mai uşor decât a finanţa creşterea businessului”

Andrei Cionca, preşedinte CITR Group: „Cenuşăreasa...

Autor: Florentina Niţu

16.11.2018, 16:08 588

CITR Group a salvat peste 200 de companii româneşti, din cele 1.000 de companii care i-au trecut prin mâini, prin restructurarea acestora şi salvarea lor. Insolvenţa nu reprezintă moartea, ci restructurarea companiei, dar companiile trebuie să investească fonduri pentru restructurarea businessului, atunci când acesta se află în dificultate, a spus Andrei Cionca, preşedinte CITR Group, prezent la evenimentul ZF „Ce am făcut în ultimii 20 de ani?”.

„În ultimii 20 de ani am aratat că insolvenţa nu reprezintă moarte. Din cele 1.000 de companii aflate în dificultate, peste 200 au fost restructurate şi salvate. Cel mai mare producător care de curcan a reuşit să se salveze şi astăzi este lider pe piaţă. E drept că şi consumul cărnii de curcan a crescut în România. Noi contribuim la creşterea economiei româneşti şi spun că în ceea ce facem noi de acum începe jocul, pentru că am creat un fond de restructurare a companiilor aflate în insolvenţă. Prin acest fond, ROCA (fond de investiţii cu capital românesc – n.red.), poţi să salvezi o companie dacă îi oferi asistenţă, dar ea are nevoie şi de capital. Noi oferim expertize întregi pe domenii vaste de activitate. Banca Transilvania aduce expertiza de unde a avut succes. Cenuşăreasa economiei se va transforma prin exemple concrete, companiile care vor renaşte şi se vor dezvolta, iar ea va deveni Albă ca Zăpada”, a spus Andrei Cionca, preşedinte CITR Group.

Alte declaraţii ale lui Andrei Cionca:

„În Europa 90% dintre antreprenorii care au eşuat în primul business, nu îl mai încearcă pe al doilea, dar trebuie să fim conştineţi că orice lucru care are succes, are în spate greutăţi.

Doar 5% din totalul firmelor româneşti au active de peste un milion de euro. Adică din 600.000 de firme, doar 25.000-30.000 active peste un milion de euro, iar din calculele noastre 10-11% dintre acestea se află în dificultate.

Companiile mici care se confruntă în fiecare zi cu probleme de creştere şi supravieţuire.  

10.800 de companii se află în dificultate şi nu se pot finanţa”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO