Retail&Agrobusiness

ANPC: Carne şi fructe cu urme de mucegai şi vitrine ruginite, în patru magazine Mega Image

ANPC: Carne şi fructe cu urme de mucegai şi vitrine...

Autor: Laura Buciu

12.02.2022, 12:52 2289

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au verificat patru magazine Mega Image din Sectorul 2 şi în comuna Popeşti Leordeni,  unde au găsit carne şi fructe cu urme de mucegai, vitrine murdare şi ruginite, precum şi alte deficienţe, amenzile totale fiind de 68.000 lei.

Comisarii ANPC au găsit, la cele patru magazine Mega Image din Sectorul 2 şi comuna Popeşti Leordeni, produse expirate, fructe şi produse din carne cu modificări de miros şi urme de mucegai. De asemenea, vitrinele unde se comercializau produsele preparate în zona de gătire a magazinului în vitrine erau neigineizate. În plus, în sistemul de ventilaţie al vitrinelor frigorifice de expunere a produselor la vânzare era praf, rugină, iar vopseaua era exfoliată. Comisarii spun că vitrinele frigorifice aveau rafturi care prezentau un grad avansat de uzură, depreciate, pătate, cu resturi şi reziduri alimentare.

„Deşi controalele noastre atrag atenţia asupra unor abateri, reclamaţiile consumatorilor nu contenesc să sosească. De aceea verificarea respectării drepturilor lor de către operatorii economici se întâmplă întotdeauna cu celeritate şi fermitate, din partea noastră”, spune Paul Anghel, director general ANPC.

Pentru neregulile constatate, echipele Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 68.000 lei.

De asemenea, a fost oprită comercializarea produselor cu deficienţe şi a fost oprită temporară activitatea de prestări de servicii în zona raioanelor cu abateri până la remedierea deficienţelor constatate, pentru două magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO