Retail&Agrobusiness

ANPC şi AMRCR recomandă măsuri speciale pentru a evita răspândirea coronavirusului în magazine

ANPC şi AMRCR recomandă măsuri speciale pentru a evita răspândirea coronavirusului în magazine

Autor: Laura Buciu, Mediafax

26.03.2020, 16:48 90

Afişarea distanţei dintre persoane, prezentarea la vânzare a produselor vrac feliate în folie protectoare şi recomandarea plăţii cu cardul în loc de cash, sunt doar câteva dintre măsurile discutate şi recomandate de ANPC şi AMRCR pentru a evita răspândirea coronavirusului în magazine.

În contextul respectării măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus Covid-19, Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorilor (ANPC) şi ai Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din Romania (AMRCR) au dezbătut modul în care s-au implementat prevederile ultimelor ordonante militare.

De asemenea, s-a hotărât afişarea, în mod unitar, a distanţei dintre persoane, conform Ordonanţei militare nr. 3, precum şi ca produsele vrac feliate, în magazine, să fie prezentate la vânzare ambalate în folie protectoare.

ANPC şi AMRCR au stabilit să adreseze recomandarea către consumatori să folosească preponderant cardurile bancare, pentru efectuarea plăţilor în magazine, în detrimentul banilor cash, cu potential crescut microbian.

O altă recomandare este aceea ca toţi consumatorii să folosească mănuşile de unică folosinţa la manevrarea alimentelor vrac.

În ultimele zile, echipe de comisari ai ANPC au continuat verificările în alte unităţi de comercializare ale marilor retaileri şi astfel de acţiuni vor continua.

 
AFACERI DE LA ZERO