Retail&Agrobusiness

ANSVSA: Peste 140 de tone de produse de origine animală au fost retrase de la vânzare în Bucureşti, într-o singură lună. Şase firme au fost închise

ANSVSA: Peste 140 de tone de produse de origine animală...

Autor: Roana Rotaru

03.07.2018, 17:03 104

Inspectorii sanitari veterinari din Bucureşti au retras de la vânzare peste 140.000 de kilograme de produse de origine animală, adică carne, lactate sau ouă care pun în pericol sănătatea populaţiei, doar în luna iunie, potrivit reprezentanţilor Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

În perioada 1-30 iunie 2018, inspectorii sanitari veterinari au efectuat 1.214 controale în Bucureşti, care s-au soldat cu amenzi de peste 126.940 lei (peste 27.000 euro) şi două avertismente, potrivit sursei citate. ANSVSA a închis şase operatori economici şi a suspendat temporar activitatea a trei companii.

La sfârşitul lunii mai, România a fost năpădită de toxiinfecţii alimentare.Trei cazuri majore s-au înregistrat doar într-o săptămână, în Bucureşti, Iaşi şi Bacău.

În Bucureşti, un băieţel de trei ani a decedat după ce ar fi consumat şaorma infectată cu salmonela.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO