Retail&Agrobusiness

Antreprenori locali. Afacerile Altex au crescut de cinci ori într-un deceniu, până la aproape 6 mld. lei în 2021. Dan Ostahie, proprietarul Altex: „A fost un an dificil, pe care l-am depăşit cu bine“

Dan Ostahie, fonda­torul şi pro­prietarul Altex.

Dan Ostahie, fonda­torul şi pro­prietarul Altex.

Autor: Cristina RoÅŸca

11.05.2022, 00:07 1374

Afacerile retailerului electro-IT Altex au ajuns la un pas de 6 mld. lei anul trecut după un avans de 16% versus 2020. Într-un deceniu businessul a crescut de cinci ori.

„Sumarizând anul trecut, aş spune că a fost un an dificil. Uitându-mă la 2021 pot spune că a avut şi mo­mente bune, dar şi mai puţin bune. În final însă, l-am încheiat cu bine“, spu­ne Dan Ostahie, fonda­torul şi pro­prietarul Altex. El este unul dintre cei mai puternici antre­prenori locali, fiind proprietarul mai multor busi­nessuri româneşti. Cel mai important prin prisma dimen­siunii sale este Altex, companie care se află pe locul doi în rândul afa­cerilor antrepre­noriale româneşti după retailerul de bricolaj Dedeman. La nivel de grup, pe podium îşi face loc şi grupul farma Catena-Fildas. În cazul Altex nu doar cifra de afaceri a atins un nou maxim anul trecut, ci şi profitul net, care s-a oprit la un pas de 130 mil. lei, faţă de 123 mil. lei în 2020 şi de 75 mil. lei în anul de dinainte de pan­demie.

În ceea ce priveşte reţeaua de magazine, aceasta numără în prezent circa 125 de unităţi deschise la nivel naţional sub două branduri - Altex şi Media Galaxy. Cele mai multe sub cele sub brandul principal, Altex.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO