Retail&Agrobusiness

Antreprenori locali. Damian Mereu, fondatorul companiei care produce biscuiţii Croco, a investit 6 mil. euro în creşterea capacităţii de producţie şi se apropie de 500 de angajaţi

Damian Mereu

Damian Mereu

Autor: Florentina Niţu

08.12.2020, 00:07 1391

Damian Mereu, antreprenorul care deţine compania Croco din Oneşti, judeţul Bacău, unul dintre cei mai mari produ­că­tori de biscuiţi de pe piaţa româ­nească, spune că a fina­lizat o investiţie de 6 milioane de euro în acest an în creşterea capacităţii de producţie şi diversificarea gamei şi a angajat 60 de persoane noi, îndreptându-se spre 500 de angajaţi.

„În anul 2020, Croco a fi­nalizat o investiţie de 6 mi­lioane de euro în linii de pro­ducţie şi ambalare, cu aju­torul cărora facem o nouă gamă de produse: covrigi clasici, tip Buzău, pufuleţi, perniţe umplute cu ciocolată şi două feluri de snackuri sărate. Am prospectat piaţa şi am identificat aceas­tă nevoie şi ne doream să avem o ofertă diversificată“, a spus pentru ZF Damian Mereu.

Compania cu o cifră de afaceri de peste 35 milioane de euro în 2019 are în prezent în portofoliu mai multe categorii de produse, precum crackers (biscuiţi), brezel (covrigei), sticksuri, biscuiţi de tip Petit Beurre şi biscuiţi cu cremă, iar produsele realizate în fabrica din judeţul Bacău ajung în ţări precum Spania, Italia sau Germania, dar şi în Hong Kong, Coreea de Sud sau Australia.

Antreprenorul menţionează că incertitudinea din 2020 „nu a afectat major businessul“, deşi în martie şi aprilie a simţit scăderi, însă vânzările vânzările din vară şi în toamnă au fost mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi se aşteptă să încheie anul cu o cifră de afaceri similară cu cea din 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO