♦ City Grill deţine în prezent 16 restaurante şi patru bucătării de tip cloud kitchen destinate livrărilor ♦ Totodată, grupul a preluat şi 49% din restaurantul Aubergine din centrul vechi şi vrea să mai deschidă încă unul în zona Charles de Gaulle.
City Grill, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa restaurantelor din România, a preluat pachete minoritare (49%) în două afaceri din domeniul restaurantelor, mai exact în cadrul Maison des Crepes şi din Aubergine. Investiţia totală este de 1 milion de euro.
Pentru Maison des Crepes, care are în prezent cinci localuri deţinute de fondatorul Valentin Strugaru, planul este de dezvoltare rapidă în franciză. „Vrem 30 de restaurante în trei ani, cu o medie de zece unităţi pe an. Pentru un astfel de local e nevoie de o investiţie de 30.000-50.000 de euro, fiind vorba de o bucătărie simplă, bazată pe clătite, atât dulci, cât şi sărate.
Spre comparaţie, un restaurant City Grill costă 200.000-300.000 de euro pentru a fi deschis“, spune Dragoş Petrescu, fondatorul grupului City Grill.
Pentru a prelua 49% din brandul Maison des Crepes, grupul City Grill a plătit 500.000 de euro, sumă ce include şi cashout-ul antreprenorului şi suma necesară investiţiilor iniţiale în procesul de francizare.
Aceeaşi sumă a fost necesară pentru aducerea Aubergine în grup.
Sub acest brand există un singur restaurant, în centrul istoric al Bucureştiului, fondat şi condus şi acum de antreprenorul Ronen Mery.
Pentru acest brand va fi deschisă o a doua unitate în zona Charles de Gaulle.
City Grill deţine în prezent 16 restaurante şi patru bucătării de tip cloud kitchen destinate livrărilor.