Retail&Agrobusiness

Antreprenori locali. Fabrica de preparate din peşte Deltaica din Tulcea: Extindem cu 50% producţia, investim 2 milioane de euro

Daniel Buhai, di­rector gene­ral al Deltaica

Daniel Buhai, di­rector gene­ral al Deltaica

Autor: Mirabela Tiron

01.10.2021, 09:00 6344

Compania Deltaica Seafood din Tulcea, care produce preparate din peş­te, deţinută de soţii Daniela şi Daniel Buhai, va investi 1,5-2 mi­lioa­ne de euro în creşterea capa­ci­tăţii de producţie cu 50% pe fon­dul creşterii cererii, po­trivit ofi­cialilor companiei.

„Lucrăm la capaci­ta­te maximă, produ­cem 60 de tone lunar de pre­pa­rate de peşte. Vindem în toate ma­rile hipermarketuri. Am lansat anul aces­ta şi produse noi, precum ba­togul de stu­rion, care se află în pro­ces de lis­tare la retaileri. La export tri­mitem foar­te puţin, doar produse con­gelate în Ungaria sau Cehia“, a de­clarat pen­tru ZF Daniel Buhai, di­rector ge­ne­ral al Deltaica (fosta Miadmar HDP) din Tulcea.

Com­pa­nia are pro­duse certifi­ca­te pe sche­me de ca­li­tate euro­pea­­nă, pre­cum scrum­bia afu­mată de Dunăre, sa­lata de icre de ştiu­că de Tulcea, dar şi salata tradi­ţio­nală cu icre de crap.

În fabrică lu­crează 140 de oa­meni. „În ultimii 5-6 ani am avut afaceri în creştere cu 15-20% anual, ceea ce am bugetat şi în acest an. Facem eforturi extraor­di­nare pentru a menţine activitatea în sec­ţii. Am redus programul anga­ja­ţilor la 7 ore astfel încât să avem o oră alocată igienizării. Săptămânal facem teste rapide COVID la toţi angajaţii“. Anul trecut Deltaica Seafood a „ncheiat cu afaceri de 24 milioane de lei şi un profit de 1,1 milioane de lei, potrivit mfinante.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO