Retail&Agrobusiness

Antreprenori locali. O familie din Botoşani vinde cozonac de 1,2 milioane de lei la târgurile din Capitală

Antreprenori locali. O familie din Botoşani vinde...

Autor: Roana Rotaru

20.01.2017, 00:06 1565

Compania Cozonac Domnesc, deţinută de antreprenoarea Gabriela Mateiuc, a avut afaceri de 1,2 milioane de lei în 2016 din producţia şi comer­cializare de cozonaci şi prăjituri moldoveneşti,  la acelaşi nivel cu 2015, potrivit reprezentantei companiei şi datelor pu­blicate pe site-ul Ministerul Finanţelor.

„Veniturile companiei au rămas cam la acelaşi nivel faţă de anul precedent pentru că au apărut mai mulţi producători de cozonoc pe piaţă, iar oamenii pot fi uşor de păcălit, în sensul că dacă un producător scrie că vinde un produs tradiţional, acest lucru este greu de verificat de o persoană care este la cumpărături în grabă“, a spus Gabriela Mateiuc.

Antreprenoarea activează încă din 1992 în industria panificaţiei. La început comercializa produsele grupului Dobrogea, vindea făină la angro, iar apoi deschis o cofetărie în Botoşani. 

„În 2005 am fost invitaţi la un târg naţional de pâine în Bucureşti. Ajunşi în Capitală, am văzut că bucureştenii sunt mai interesaţi de produsele tradiţionale decât botoşănenii, aşa că am hotărât să ne concentrăm mai mult pe asta. De şapte ani facem naveta în fiecare weekend la Bucureşti cu produsele noastre”, a spus ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO