Retail&Agrobusiness

Antreprenori locali. Panitrans, o fabrică de pişcoturi şi cornuleţe din Vâlcea care vinde în Metro, a recurs la şomaj tehnic. „Cea mai grea perioadă din 2005 încoace“

Antreprenori locali. Panitrans, o fabrică de pişcoturi...

Autor: Mirabela Tiron

22.08.2022, 00:07 1800

Compania Panitrans, care operează o fabrică de pişcoturi şi cornuleţe în satul Colteşti  (comuna Alunu, judeţul Vâlcea), şi-a redus capacitatea de producţie în condiţiile în care vânzările au scăzut cantitativ cu 15% în prima jumătate a acestui an, potrivit oficialilor companiei.

„Este un an greu, clar vedem o nouă criză, cu inflaţia, cu toate provocările cu care ne confruntăm. Făina s-a scumpit, utilităţile la fel. Cred că este cel mai greu an de când am deschis. Am trimis chiar şi oa­meni în şomaj, 12 persoane. Lucrăm la capacitate mai mică, obiectivul este să rămânem în piaţă.

Producem 120 de tone de produse lunar în loc de 150 de tone cât aveam anul tre­cut“,  a spus pentru ZF Mircea Vlă­duţu,  proprietarul fabricii din judeţul Vâlcea.

Antreprenorul a pariat pe cor­nuleţe, o nişă mai puţin aglome­rată faţă de nişa napolitanelor, bis­cui­ţilor sau covrigeilor, pe care acti­vează mai multe corporaţii cu capital străin. Panitrans, cu afaceri de 19 mil. lei anul trecut şi 100 de angajaţi, vin­de produsele în Metro, Cora, Penny (sub brandul lor), dar vinde produse şi sub brandul propriu Panitrans.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO