Retail&Agrobusiness

Antreprenori locali. Producătorul de interfoane Electra din Iaşi: Anul acesta se dovedeşte complicat din cauza crizei componentelor şi a inflaţiei. Din grupul Electra fac parte trei firme cu afaceri cumulate de 32 mil. lei anul trecut

Antreprenori locali. Producătorul de interfoane Electra...

Autor: Cristina Roşca

09.11.2021, 00:07 2099

Pandemia de COVID-19 a produs o schimbare a comporta­mentului de consum în rândul clienţilor grupului Electra din Iaşi, format din mai multe firme şi specializat în producţia de interfoane video şi audio. Pe de-o parte se vede orientarea către online, iar pe de alta se observă o atenţie mai mare acordată preţului într-o perioadă marcată de o inflaţie galopantă în multe domenii. Tocmai pentru a putea acoperi toate plajele de clienţi, compania va lansa şi o gamă de produse low-cost.

„Comparativ cu 2020, anul acesta a fost uşor mai echilibrat, dar provocările au fost şi încă sunt mari. În actualul context economic, domi­nat de criza componentelor electro­nice şi de creşterea accelerată a preţurilor, 2021 se dovedeşte a fi un an complicat, în care deciziile pe termen lung sunt din ce în ce mai dificil de luat din cauza acestei impre­dictibilităţi generale“, spun oficialii grupului controlat de patru antreprenori locali.

Acţionarul principal este omul de afaceri Marian Berdan, care deţine cel puţin 60% în fiecare dintre cele trei firme din grupul Electra.

Principala piaţă de desfacere pentru compania ieşeană este cea din România, dar grupul exportă şi în Europa, cu preponderenţă în Germania şi Austria, unde are deschisă şi o reprezentanţă ELECTRA, dar şi în ţări precum Grecia, Malta, Estonia, Polonia, Republica Moldova, Marea Britanie, Tunisia şi Maroc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO