Retail&Agrobusiness

Antreprenori locali. Răzvan Crişan, cofondator Kane Group: Cele mai interesante concepte de restaurante apar de regulă după perioadele de criză. La fel va fi şi acum

Antreprenori locali. Răzvan Crişan, cofondator Kane Group: Cele mai interesante concepte de restaurante apar de regulă după perioadele de criză. La fel va fi şi acum

Răzvan Crişan, cofondator al grupului Kane

Autor: Cristina Roşca

03.06.2020, 07:00 273

Grupul Kane cuprinde mai multe localuri precum restaurantul de fine dining cu acelaşi nume, cafeneaua M60 şi pizzeria Mamizza.

Criza provocată de pandemia de Covid-19 va reconfigura piaţa de restaurante, astfel că jucătorii care căutau câştiguri rapide vor ieşi din joc, pe când antreprenorii cu viziune pe termen lung vor rămâne şi nu doar atât, se vor dezvolta, crede Răzvan Crişan, cofondator al grupului Kane.

„La fel ca în ultima criză, cred că vor apărea idei noi. Cele mai multe dintre locurile faine din oraşele mari - Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca sau Timişoara - au apărut după ultima criză. Viaţa în oraş a devenit mult mai plăcută decât era. Cred că vom vedea iar un fenomen de acest gen. Marile oraşe îşi vor redescoperi sinele“, a spus el în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor.

Despre ce se va întâmpla cu această piaţă pe termen scurt însă, mai exact în vară, antreprenorul afirmă că oamenii se vor întoarce în locurile cu care aveau o relaţie. Probabil oaspeţii se vor feri de aglomerări, de spaţii mari. El e de părere că restaurantele au supravieţuit căderii Imperiului Roman, ciumei bubonice, războaielor, astfel că vor rezista şi actualei perioade dificile.

„Mi-e greu să cred că această panemie va fi finalul restaurantului aşa cum îl ştiam noi. Nu cred că oamenii vor găti şi vor mânca doar acasă. Plus că e un anume tip de energie pe care ţi-l dă relaţionarea. Sunt studii care arată că mâncarea devine mai bună în funcţie de contextul în care o consumi.“

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO