Retail&Agrobusiness

Antreprenorii înscrişi pe Marketplace-ul eMAG şi-au crescut vânzările cu 23% în ultimul an. Ele au fost susţinute de serviciul eMAG Genius, reducerea taxei de livrare în easybox şi vânzările cross-border

Antreprenorii înscrişi pe Marketplace-ul eMAG şi-au...

Autor: Cristina Bellu

24.05.2022, 15:20 86

Programele dezvoltate de eMAG, cel mai mare retailer online de pe piaţa locală, pentru sellerii din Marketplace în ultimul an au dus la o creştere a volumului vânzărilor cu 23% mai mare faţă de anul precedent, iar peste 47% dintre comercianţii de pe platformă au înregistrat vânzări în creştere, arată datele transmise marţi de oficialii eMAG.

„Cu ajutorul instrumentelor digitale şi programelor pe care le-am dezvoltat, antreprenorii de pe eMAG Marketplace şi-au crescut afacerile anul trecut: eMAG Genius, reducerea taxei de livrare în easybox sau vânzările cross-border au susţinut şi vor continua să susţină această creştere”, spune Stejara Pircan, Senior VP eMAG.  

Potrivit acesteia, serviciul eMAG Genius a generat vânzări de două ori mai mari pentru sellerii înscrişi în program, în timp ce articolele înscrise în programul Genius au atras cu 70% mai mult trafic.

Începând din luna mai a acestui an, pentru produsele care nu sunt incluse în programul Genius, eMAG a redus taxa pentru livrarea la easybox la nivelul unic de 9,99 lei, simplificând experienţa de cumpărare a clienţilor şi cea de livrare pentru comercianţi. Ca urmare a acestei lansări, ponderea livrărilor produselor din Marketplace la easybox a depăşit 50%.

Oficialii companiei mai spun că odată cu dezvoltarea ecosistemului eMAG în regiune, afacerile locale s-au putut extinde şi ele dincolo de graniţă. Astfel, sellerii din România au listat 1,3 milioane de produse în eMAG Marketplace Ungaria, unde au înregistrat vânzări cu 20 % mai mari.

După lansarea programului de vânzare cross-border în Ungaria, în urmă cu aproape un an, eMAG pregăteşte lansarea unui program similar de sprijin pentru extinderea în Bulgaria.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO