Retail&Agrobusiness

AOAR: Producătorii de medicamente trebuie susţinuţi cu toate puterile

AOAR: Producătorii de medicamente trebuie susţinuţi cu...

Autor: Răzvan Botea

23.03.2020, 00:05 243

Într-un document de poziţie, Asociaţia Oamenilor de Afaceri Români (AOAR) susţine demersul asociaţiei producătorilor de medica­mente din România (PRIMER) de a asigura stocuri de medicamente de strictă necesitate prin producţie internă, dar şi de a asigura cantităţi suplimentare ce ar putea fi exportate. AOAR mai transmite că guvernul ar trebui să ia măuri imediate pentru a sprijini iniţiativa producătorilor de medi­camente.

„AOAR susţine ferm poziţia organizaţiei PRIMER a producătorilor români de medicamente. Oferta făcută de membrii PRIMER, aceea ca în 2 luni producţia internă să asigure stocuri de medicamente de strictă necesitate îngrijirii sănătăţii, este de maximă importanţă şi trebuie susţinută ferm, concret şi imediat de guvern”, transmit reprezentanţii asociaţiei.

De asemenea, AOAR mai susţine că producţia de vaccinuri în România trebuie relansată la Institutul Cantacuzino şi trebuie mobilizate în acest sens resurse materiale şi umane, precum specialişti în domeniu şi din cercetare.

Producţia institutului nu s-a oprit nici în timp de război.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO