Retail&Agrobusiness

Apulum Alba Iulia, furnizor al IKEA, aşteaptă afaceri de 150 mil. lei după o creştere de 20% a producţiei

Apulum Alba Iulia, furnizor al IKEA, aşteaptă afaceri...

Autor: Laurentiu Cotu

23.02.2016, 00:06 574
Producătorul de articole din porţelan Apulum din Alba Iulia, unul dintre principalii furnizori locali ai concernului suedez IKEA, şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de peste 150 mil. lei (33,7 mil. euro), mai mut cu 37% faţă de anul anterior, pe fondul creşterii cu aproximativ 20% a capacităţii de producţie.
 
Compania a avut anul trecut afaceri totale de aproximativ 110 mil. lei (circa 25 mil. euro), mai mult cu 26% faţă de anul anterior, datorită creşterii comenzilor atât pe plan local, cât şi la export, pe o piaţă în plină ascensiune şi evoluţie, potrivit oficialilor Apulum Alba Iulia.
 
„Anul 2015 a însemnat un salt în colaborarea cu clienţii noştri tradiţionali din industria porţelanului. Anul în curs are perspective mult mai bune, având în vedere faptul că în luna decembrie a anului trecut am pus în funcţiune încă un cuptor de ardere rapidă a porţelanului, care va aduce o creşterea cu 20% a capacităţii de producţie“, a declarat pentru ZF Transilvania Ioan Voican, directorul executiv al companiei Apulum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO