Retail&Agrobusiness

Aquila îşi consolidează poziţia în Cluj. Compania a închiriat 10.000 de metri pătraţi într-un proiect dezvoltat de o companie locală

Aquila îşi consolidează poziţia în Cluj. Compania a...

Autor: Cristina Bellu

02.11.2017, 12:22 1794

Aquila Part Prod Com, cea mai mare companie din grupul Aquila din Ploieşti (judeţul Prahova), controlată de antreprenorii Alin Dociu şi Cătălin Vasile, a închiriat recent un spaţiu de depozitare şi birouri cu o suprafaţă totală de 10.000 de metri pătraţi, într-un proiect dezvoltat de o companie locală în zona Apahida, judeţul Cluj.

Tranzacţia a fost intermediată de firma de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

“A fost important pentru noi să lucrăm cu un operator de logistică exigent şi riguros ca cerinţe şi termeni de livrare. Multitudinea docurilor, zonele ample de parcare şi posibilitatea de a avea o clădire de tip „stand alone” cu opţiunea de extindere, au fost printre elementele cheie vizate de chiriaş.”, explică Rodica Târcavu, Partener, Industrial Agency, Cushman & Wakefield Echinox.

Aquila Part Prod Com a încheiat anul trecut cu afaceri de aproape 798 de mi­lioane de lei (177 mil. euro), în creştere cu 18% faţă de anul precedent, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Cu acest rezultat, compania a devenit lider în sectorul de distribuţie de bunuri de larg consum (FMCG), după ce în ultimul deceniu această poziţie a fost ocupată de Interbrands Marketing & Distribution.

Alin Dociu şi Cătălin Vasile sunt doi oameni de afaceri extrem de discreţi, dar au construit în 22 de ani unul dintre cele mai puternice grupuri din transport, logistică şi distribuţie. Aquila avea la jumătatea anului trecut unul dintre cele mai mari parcuri auto, format din aproximativ 1.750 de autove­hi­cule. De distribuţie se mai ocupă şi o altă companie din grup SECA Distribution, care anul trecut a avut o cifră de afaceri de 390 de milioane de lei, în creştere cu 13% faţă de anul precedent, conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Cei doi antreprenori deţin şi alte companii precum Aquila Construct, activă în domeniul lucrărilor de construcţii, dar şi alte firme de transport şi distribuţie în Serbia (Standard AVD) şi Republica Moldova (Trigor AVD), conform datelor prezentate pe site-ul companiei.

Grupul mai deţine şi Nordexim Coffee Services , companie care activează pe segmentul de vending.  Aquila a vândut în 2014 Blue Coffee Service, distribuitorul cafelei Lavazza în România, către La Fântâna, cel mai mare jucător de pe piaţa locală a apelor în sistem de watercoolere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO