Retail&Agrobusiness

Arctic a demarat producţia la fabrica de la Ulmi. Turcii vor produce 2,2 milioane de maşini de spălat pe an după o investiţie de 100 milioane de euro

Arctic a demarat producţia la fabrica de la Ulmi. Turcii...

Autor: Cristina Roşca

13.08.2019, 07:00 2593

Afacerile Arctic, cel mai mare producător de electrocasnice din România, vor merge spre 1 mld. euro când ambele fabrici vor lucra la capacitate maximă, potrivit estimărilor ZF.

Producătorul de electrocasnice Arctic, controlat de turcii de la Arcelik, a demarat producţia la fa­bri­ca de maşini de spălat de la Ulmi, din judeţul Dâmboviţa, un pro­iect de peste 100 mil. euro, potrivit surselor ZF.

Primele produse au ajuns deja pe rafturile ma­gazinelor de profil din România, conform surse­lor din piaţă. Până la în­chiderea ediţiei oficialii Arctic nu au răspuns soli­ci­tării ZF privind această in­vestiţie. Fabrica de maşini de spălat a producă­to­ru­lui de electrocasnice Arctic va porni la drum cu 1,1 milioane de unităţi în 2019, potrivit datelor co­municate anterior de oficialii companiei. În anii ce vor urma însă, acest volum se va dubla.

Noua investiţie de peste 100 de milioane de euro, din care o treime este ajutor de stat, va susţine creşterea businessului Arctic pe piaţa lo­cală până spre valoarea de 1 mld. euro, con­form estimărilor ZF. Această estimare ia în cal­cul valoarea actuală a cifrei de afaceri a Arctic din 2018 de jumătate de miliard de euro şi pro­ducţia de la Găeşti de circa 2,9 mi­lioa­ne de aparate fri­gorifice. Mai mult, es­ti­marea se referă la mo­mentul în care am­bele fabricii vor merge cu mo­toarele turate la maximum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO