Retail&Agrobusiness

Arctic vorbeşte despre scăderea numărului de salariaţi: Ţine de sezonalitate, dar am investit şi în tehnologii pentru eficientizarea producţiei

Arctic este unul dintre cele mai vechi branduri româneşti, având o istorie de circa 45 de ani în care a produs în total la Găeşti peste 25 milioane de frigidere.

Arctic este unul dintre cele mai vechi branduri româneşti, având o istorie de circa 45 de ani în care a produs în total la Găeşti peste 25 milioane de frigidere.

Autor: Cristina Roşca

13.06.2017, 00:08 7320

Producătorul de electrocasnice Arctic a trimis peste hotare 82% din producţia fabricii din Găeşti, judeţul Dâmboviţa. Frigiderele şi congelatoarele sub brandul Beko au ajuns în peste 80 de ţări anul trecut.

„Afacerile Arctic în România au înregistrat în 2016 o creştere organică, susţinută atât de rezultate bune de vânzări, cât şi de o creştere a volumului de exporturi comparativ cu anul anterior. Pe piaţa locală, Arctic şi-a consolidat poziţia de lider atât pentru brandul Arctic, cât şi pentru Beko cu o gamă largă de produse şi servicii adaptate nevoilor şi stilului de viaţă al consumatorilor din România“, spun oficialii companiei.

Arctic Găeşti, cel mai mare producător local de electrocasnice, şi-a majorat anul trecut businessul cu 12,5%, până la 450 mil. euro. Compania de fapt şi-a dublat businessul în perioada 2008-2016 după creşteri aproape constante an de an, postate indiferent de contextul economic.

Cifra de afaceri a Arctic cuprinde atât producţia de la fabrica din Găeşti, judeţul Dâmboviţa, cât şi vânzările locale de produse realizate de grup în afara ţării noastre în fabricile din toată lumea. Turcii de la Arcelik produc la fabrica Arctic din Găeşti doar frigidere şi congelatoare, însă pe piaţa locală vând şi alte electrocasnice sub branduri precum Beko sau Arctic, dar şi electronice sub brandul Grundig.

Producţia de la Găeşti ajunge pe piaţa locală, dar şi pe circa 80 de pieţe de export din toată lumea, precum Franţa, Anglia, Germania, Italia, dar şi Africa de Sud sau Turcia. Numărul de pieţe a crescut constant, la fel şi exporturile, potrivit datelor anunţate de companie. Acum câţiva ani oficialii Arctic anunţau că exportă pe 60 de pieţe, acum numărul urcând la 80.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO