Retail&Agrobusiness

Argeş: Fabrica "Lactate Brădet" şi-a reluat joi activitatea

Argeş: Fabrica "Lactate Brădet" şi-a reluat joi...

Autor: Firuta Flutur, Cristina Cazacu

07.04.2016, 11:09 429

"După ce s-a făcut dezinfecţie totală în unitate şi în baza buletinului de analize, care a arătat că nu sunt probleme, a fost emis avizul prin care Lactate Brădet îşi poate relua activitatea. Produsele fabricate de această unitate n-au reprezentat niciodată un risc pentru siguranţa populaţiei. Acum, după redeschidere nu au fost impuse măsuri speciale. Se fac în continuare aceleaşi analize, ca la orice fabrică de profil. Ţin să precizez din nou că probele prelevate pentru Laboratorul de la Bucureşti, care n-au ieşit conforme, nu erau din ridicate din unitate", a declarat, pentru MEDIAFAX, Daniel Lupu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Argeş.

Pe lângă măsurile de igienă pe care toţi angajaţii fabricii trebuie să le respecte cu stricteţe, Direcţia de Sănătate Publică a impus ca cei trei purtători ai bacteriei E.Coli patogen cu verotoxina 1 şi verotoxina 2 să fie mutaţi într-o altă secţie a unităţii, unde să nu intre în contact direct cu brânza.

„Rezultatele primite de la Institutul Cantacuzino au arătat că trei angajaţi ai firmei Brădet sunt purtători ai bacteriei E.Coli patogen care prezintă verotoxina 1 sau verotoxina 2. Aceştia au urmat tratament la domiciliu. În acest moment, respectivii angajaţi au voie să lucreze în fabrică, dar să nu intre în contact direct cu produsul. Acestora li s-a impus să fie mutaţi de pe secţia unde se fabrică brânza. Tuturor angajaţilor li s-a impus să respecte cu stricteţe regulile
de igienă”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Sorina Honţaru, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş.

Patronul "Lactate Brădet" susţine că nu se simte vinovat în niciun fel de îmbolnăvirea sau moartea copiilor.

"Azi am redeschis fabrica, pe care, reamintesc am închis-o din proprie iniţiativă, şi aşa cum spuneam la finele lunii februarie, până la finele anchetei. Am discutat cu angajaţii, unii dintre ei sunt la muncă. Am discutat şi cu reprezentanţii magazinelor, pentru a relua activitatea. Urmează să scoatem pe piaţă şi un produs proaspăt nou. Nu am avut timp nici să respir, aşa că nu m-am gîndit să fac rău nimănui, chiar dacă noi am pierdut mult în acestă perioadă. Despre această situaţie prin care noi am trecut s-ar putea scrie o carte. Eu am susţinut mereu ideea ca bebeluşii să fie vaccinaţi, dar cred că aceşti copii s-au îmbolnăvit din cauza unei reacţii adverse la un anumit vaccin. Sper să se facă lumină în acest caz. Eu nu sunt vinovat în niciun fel", a declarat, pentru MEDIAFAX, Marius Badea, patronul "Lactate Brădet".

Una dintre secţiile fabricii "Lactate Brădet" a fost închisă la finele lunii februarie, după ce în brânza de vaci produsă a fost găsită bacteria E.Coli, iar patronul unităţii de producţie din Argeş a decis să ţină fabrica închisă până la finalul anchetei care îl viza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO