Retail&Agrobusiness

​Argus Constanţa trece pe pierderi de 1,2 mil. lei. Afacerile s-au diminuat cu 25%

​Argus Constanţa trece pe pierderi de 1,2 mil. lei....

Autor: Liviu Popescu

16.08.2016, 11:51 444

Producătorul de uleiuri vegetale Argus Constanţa (UARG), controlat de SIF Oltenia (SIF5), a raportat pentru primul semestru pierderi de 1,2 mil. lei, faţă de un rezultat pozitiv de 52.000 de lei în prima jumătate din 2015. Cifra de afaceri a companiei a scăzut cu 25% la 80 mil. lei.

„Se resimte o presiune din ce în ce mai puternică, pe preţul de livrare a uleiului de floarea soarelui rafinat şi îmbuteliat, din partea clienţilor Argus Constanţa ce activează pe piaţa de retail din România fără să facă o corelare cu costurile de achiziţie şi de depozitare a seminţelor de floarea soarelui, ca materie primă”, se arată în raportul Argus aferent primului semestru.

Acest fapt coraborat cu o reducere de an a nivelului consumului de ulei la nivel naţional, o concurenţă acerbă din partea celorlalţi producători (mari şi mici) ce activează în România sau în ţările vecine şi costurile comerciale impuse în derulare contractelor de vânzare, a condus şi conduce la diminuarea marjelor de profit ceea ce face ca societatea să înregistreze pierderi.

„La data prezentului raport, creditul de 110.000.000 lei angajat si accesat de către societate în anul 2015 este rambursat integral ( rambursare finalizată în iulie 2016).

În primul semestru al anului 2016 s-a înregistrat fuziunea prin absorţie dintre Argus Constanţa , în calitate de societate absobanta, si Rex Agra, în calitate de societate absobită. În primul semestru al anului 2016 structura acţionariatului a rămas relativ neschimbata faţă, astfel: - SIF Oltenia - 86,21% - Alţii – 13%

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO