Retail&Agrobusiness

Arnaud van Strien, şeful IPSO: România are nevoie de un master-plan pentru agricultură

Arnaud van Strien, directorul general al IPSO Agricultură

Arnaud van Strien, directorul general al IPSO Agricultură

Autor: Bogdan Alecu

09.02.2017, 00:05 490
România trebuie să se îndepărteze de agricultura de subzistenţă, unde sunt utili­zate utilaje neperformante şi costisi­toare şi de producţia fără valoare adău­gată.
 
Cultivarea de grâu şi porumb şi vân­zarea la export nu vor aduce profituri, mai ales că agricultura locală a fost afectată anul trecut de scăderea preţu­lui la cereale.
 
„România are ne­voie de un master­plan la nivel naţional şi pe termen lung pentru ca ţara să nu fie numai una în care se cultivă grâul, iar acesta este trimis la ex­port, fără valoare adău­­gată şi să în­cercăm să punem mai multe servicii şi valoare adăugată, atât pe cul­tură mare, cât şi pe lapte, carne. Există mult poten­ţial aici, iar pentru acesta trebuie un plan pe temen lung“, a subliniat Arnaud van Strien, directorul general al IPSO Agricultură, cel mai mare jucător de pe piaţa de utilaje agricole şi im­por­tator al tractoarelor John Deere în România.
 
Spre comparaţie, în România încă se discută de exporturi de animale vii, de la bovine la porci, pentru care interdicţia a fost ridicată în toamna anului trecut, în timp ce alte ţări, pecum Ungaria, pre­feră să exporte produse cu valoare adăugată. În timp ce salamurile ungu­reşti se regăsesc în supermarketurile germane, cele româneşti nu. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO