Retail&Agrobusiness

Asociaţia magazinelor de proximitate La Băcănie din Iaşi investeşte 100.000 de euro într-un lanţ scurt de aprovizionare şi desfacere a produselor agricole locale

Asociaţia magazinelor de proximitate La Băcănie din...

Autor: Florentina Niţu

30.04.2020, 18:30 381

Asociaţia magazinelor de proximitate La Băcănie din Iaşi investeşte 100.000 de euro, din fonduri europene, în realizarea unui lanţ scurt de aprovizionare şi desfacere a produselor agricole. Mai exact, va închiria un depozit unde producătorii locali vor putea depozita marfa, iar reprezentanţii asociaţiei o vor distribui ulterior în cele peste 40 de magazine de cartier.

„Prioritatea o reprezintă atragerea consumatorilor către produse româneşti, proaspete, ecologice dar şi promovarea fermierilor autohtoni şi nu în ultimul rând conştientizarea consumatorilor asupra importanţei hranei locale şi a susţinerii micilor afaceri de pe plan local”, a declarat Iustinian Rusu Cozma, preşedintele asociaţiei La Băcănie.

Prin acest proiect, el îşi propune să dezvolte şi o piaţă locală, denumită Piaţa La Băcănie, la care să aibă acces tot mai mulţi producători din zonă, ce se pot înscrie printr-o aplicaţie electronică, pentru a acoperi cererea de pe piaţă venită din partea consumatorilor. „Se estimează o creştere anuală de 10%.”

Antreprenorul spune că în prezent judeţul Iaşi are aproximativ 1.800 de magazine de proximitate şi peste 50 de producători locali care pot satisface cererea.

„În urma unei analize de piaţă, vom crea rafturi personalizate pentru producătorii locali în magazinele de proximitate La Băcănie, pentru a se deosebi de marile lanţuri de magazine existente pe piaţa din judeţul Iaşi”, a menţionat Iustinian Rusu Cozma.

Totodată el spune că va organiza evenimente cu producători locali, punând mai mult accent pe susţinerea micilor producători din judeţul Iaşi dar şi din judeţele vecine.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO