Retail&Agrobusiness

Auchan: Salariul net al angajaţilor noştri va fi cel puţin la fel de mare ca înainte de modificările legislative

Auchan: Salariul net al angajaţilor noştri va fi cel...

Autor: Cristina Roşca

13.11.2017, 00:06 4390

♦ Retailerul francez este unul dintre cei mai mari angajatori din economie, cu circa 10.000 de salariaţi în magazine şi la sediul central.

Grupul Auchan a anunţat că sala­riile nete ale celor circa 10.000 de salariaţi nu vor fi afectate de mă­surile fiscale anunţate recent de guvern. Începând cu 1 ia­nua­rie 2018 contribuţiile vor trece din sar­cina angajatorului în cea a anga­ja­tu­lui, iar impozitul pe venit va scă­dea de la 16% la 10%.

„Este greu de cal­cu­lat costul acestor mo­di­ficări pentru că nu există încă o me­to­dă cla­ră de cal­cul. Ce pu­tem spune sigur es­te că sa­lariul net al an­ga­ja­ţilor nu va fi afec­tat, ba chiar va fi cel pu­ţin la fel de mare du­pă implementare“, spu­ne Francois Mar­chand, direc­to­rul de re­surse umane al companiei.

El mai spune că în­că de dinainte de adop­tarea acestor măsuri de către Executiv compania a decis ca de la 1 noiembrie să majoreze cu 30% salariile angajaţilor poli­va­lenţi. Este vorba de salariaţii cu mini­mum un an de experienţă, care şi-au ter­minat şcolarizarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO