Retail&Agrobusiness

Aurelia Vişinescu, Domeniile Săhăteni: Calitatea vinului românesc a crescut foarte mult în ultimii cinci ani şi este recunoscută la nivel internaţional

Autor: Roxana Petrescu

31.10.2014, 00:08 743

Aurelia Vişinescu, unul dintre puţinii oenologi femei din România, care în urmă cu aproape zece ani de zile a pus pe picioare producătorul de vinuri Domeniile Săhăteni, spune că vinurile locale suscită tot mai mult interes şi pe pieţele externe, unul dintre factori fiind creşterea calitativă semnificativă care a avut la bază infuzia de fonduri europene.

România se află pe locul cinci în Europa din punctul de vedere al suprafeţei ocupate cu viţă-de-vie, iar sectorul a absorbit integral fondurile puse la dis­poziţie de Uniunea Euro­peană, ceea ce a permis apariţia de noi vinuri pe piaţă, în special pe seg­mentul premium, care a devenit cel mai efervescent din întreg sectorul.

„Absorbţia de fonduri europene pe partea de viticultură a fost de peste 40 de mi­lioane de euro, noi am absorbit cam 1 milion de euro pentru cramă şi încă 300.000-400.000 de euro pentru vie. Fondurile europene au fost o mană cerească pentru industria vitivinicolă din România şi se şi vede că este una dintre puţinele industrii performante, unde raftul este 90% ocupat cu produse româneşti“, a spus Aurelia Vişinescu, invitată în cadrul emisiunii ZF Live de marţi, 28 octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO