Retail&Agrobusiness

Austriecii de la Schweighofer plătesc furnizorilor de lemn 2 euro în plus pe metrul cub de buştean certificat FSC, după ce producătorul de cherestea a pierdut această certificare

Austriecii de la Schweighofer plătesc furnizorilor de...

Autor: Roana Rotaru

09.03.2017, 19:47 397

Austriecii de la Holzindustrie Schweighofer vor să plătească un bonus de 2 euro în plus pentru buştenii certificaţi FSC – un certificat care atestă o bună practică în exploatarea forestieră, şi să instaleze un sistem de urmărire prin GPS în camionele care transportă buşteni către fabricile de cherestea ale companiei. Aceste măsuri, dar şi altele, fac parte din planul Schweighofer de a reduce riscului de apariţie în lanţul său de achiziţie a lemnului provenit din exploatări ilegale, potrivit reprezentanţilor companiei.

“Una dintre preocupările noastre principale este să achiziţionăm doar lemn recoltat în condiţii legale, de aceea am pus la punct un sistem de control sporit pentru a asigura un lanţ de aprovizionare complet şi durabil. Mai mult, implementăm în România un sistem foarte modern de urmărire prin GPS. Sistemul Timflow urmăreşte traseul lemnului de la locul de încărcare până la fabricile noastre. Toate aceste date vor fi permanent la dispoziţia publicului,” a spus Dan Bănacu, director general Holzindustrie Schweighofer Romania.

Forest Stewardship Council (FSC) a decis să retragă certificarea şi să se dezasocieze de compania Holzindustrie Schweighofer, cerând producătorului de cherestea să ia măsuri împotriva comerţului ilegal cu lemn şi să remedieze punctele slabe din sistemul său de gestiune a lemnului, potrivit unui comunicat de presă emis recent de organizaţia internaţională WWF, un ONG preocupat de protejarea mediului înconjurător.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO