Retail&Agrobusiness

Avocaţii de la Dentons au consiliat mai multe bănci în finanţarea acordată gigantului polonez AmRest prezent pe piaţa locală prin Starbucks

Avocaţii de la Dentons au consiliat mai multe bănci în...

Autor: Cristina Bellu

04.12.2018, 15:10 155

Firma de avocatură Dentons a consiliat Bank PekaoS.A., Česká spořitelna, a.s., PKO BP şi ING Bank Śląski în procesul de finanţare acordată grupului polonez AmRest, prezent pe piaţa locală prin intermediul lanţului de cafenele Starbucks.

Astfel, la începutul lunii octombrie, părţile au semnat un act adiţional la facilitatea de credit din 2017, prin care se acordă un împrumut în valoare de până la 190 milioane euro grupului AmRest pentru finanţarea unor cheltuieli de capital, fuziuni şi achiziţii şi pentru alte scopuri corporative.

În conformitate cu contractul de facilitate de credit încheiat în octombrie 2017, cu modificările ulterioare, băncile au convenit să pună la dispoziţia debitorilor împrumuturi de până la 580 milioane zloţi polonezi, 250 milioane euro şi 300 milioane de coroane ceheşti. În plus, au acordat un credit de tip revolving de până la 450 milioane de zloţi polonezi pentru refinanţarea datoriei existente şi pentru finanţarea creşterii organice a grupului AmRest în mai multe ţări europene, inclusiv România, Polonia, Republica Cehă, Franţa, Germania, Ungaria, Rusia şi Spania.

În cadrul tranzacţiei, avocaţii de la Dentons au acordat asistenţă cu privire la o serie de probleme complexe care decurg din relaţiile dintre debitori şi bănci, precum şi din restricţiile legale privind finanţarea activităţilor grupului AmRest în jurisdicţii străine.

Mandatul transfrontalier a implicat cooperarea echipelor Dentons din opt jurisdicţii. Perry V. Zizzi, Romania Managing Partner a coordonat echipa din România, în timp ce întreg proiectul a fost supervizat de la Varşovia de către Mateusz Toczyski, partner şi coordonator al departamentului european de Banking & Finance al Dentons.

Echipa locală completă a fost formată din Perry V. Zizzi, Romania Managing Partner, Magdalena Răducanu, Managing Counsel, Oana Ionaşcu, Senior Associate şi Cosmin Vasilescu, Associate.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO