Retail&Agrobusiness

Bayer are o producţie bugetată de 55 de milioane de euro pentru staţia de procesare a seminţelor din porumb din Sineşti, Ialomiţa

Wouter de Vos, site lead Sineşti.

Wouter de Vos, site lead Sineşti.

Autor: Mircea Nica

21.05.2019, 11:39 993

Staţia de procesare a semninţelor din porumb din Sineşti, judeţul Ialomiţa, controlată în prezent de Bayer România, va ajunge în acest an la o valoare a producţiei de 55 de milioane de euro rezultată de pe 7.500 de hectare cultivate cu porumb, potrivit informaţiilor oferite de companie. În 2018, valoarea producţiei a fost de 45 de milioane de euro.

Valoarea totală a investiţiilor realizate din 2006 în staţia de la Sineşti depăşeşte 110 milioane de euro, unitatea fiind ridicată de la zero şi finalizată în 2008.

„Anul trecut, un sfert din producţia fabricii a rămas în România”, a spus Wouter de Vos, site lead Sineşti. El a arătat că centrul de la Sineşti are 72 de angajaţi full time şi 340 de angajaţi temporari.

Gigantul german Bayer - unul dintre cei mai mari jucători din industria chimică şi farmaceutică din lume, a cumpărat în iunie 2018 compania Monsanto, producător de seminţe, într-o tranzacţie de 63 de miliarde de dolari, după doi ani de negocieri. Pe plan local, Bayer SRL a preluat integral compania Monsanto România SRL, acesta fiind primul pas înaintea fuziunii celor două companii în România. Pentru a cumpăra compania, Bayer a realizat o majorare de capital de 841 milioane de lei (180 mil. euro) în luna noiembrie din 2018, cea mai mare astfel de majorare din luna noiembrie a anului trecut, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO