Retail&Agrobusiness

Bayer, unul dintre cei mai mari jucători din industria chimică şi farmaceutică, o promovează pe Maria Luisa Manca în poziţia de CFO pentru operaţiunile din România, Bulgaria şi Republica Moldova

Bayer, unul dintre cei mai mari jucători din industria...

Autor: Cristina Bellu

01.09.2022, 10:27 153

Maria Luisa Manca a preluat începând cu data de 1 septembrie responsabilităţile de Chief Financial Officer (CFO) pentru operaţiunile din  România, Bulgaria şi Republica Moldova ale grupului german Bayer, unul dintre cei mai mari jucători din industria chimică şi farmaceutică din lume.

Ea o înlocuieşte pe Sercin Giray, care îşi va continua activitatea ca Head of Performance & Community Management and Bayer2022 Platform Transformation Program din cadrul Group Finance din Leverkusen, anunţă compania.

Maria Luisa este licenţiată în Afaceri şi Economie a Turismului şi s-a alăturat companiei Bayer în 2007 în cadrul departamentului de Finanţe şi Contabilitate.

În ultimii 15 ani, Maria Luisa a deţinut mai multe poziţii locale, regionale şi globale, cu experienţă dovedită în finanţe şi contabilitate, lanţul de aprovizionare şi desfacere, şi în cadrul organizaţiei Global Business Services.

Gigantul german Bayer, care are pe plan local şi operaţiuni de producţie a seminţelor şi de comercializare a îngrăşămintelor şi produselor de protecţia plantelor, estimează o creştere de două cifre a veniturilor în 2022, după un prim semestru foarte bun.

Pe plan local, Bayer a preluat integral compania Monsanto România, care în 2020, ultimul an pentru care există date disponibile, a ajuns la o cifră de afaceri de 480 de milioane de lei şi un profit de 60 de milioane de lei, arată datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

În România, Bayer are un portofoliu de circa 5.000 de clienţi, fermieri, şi lucrează cu 40 de distribuitori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO