Retail&Agrobusiness

Bergenbier a încheiat 2020 cu afaceri de 653 mil. lei, în uşoară creştere faţă de anul precedent, şi a revenit pe profit

Bergenbier a încheiat 2020 cu afaceri de 653 mil. lei,...

Autor: Florentina Niţu

23.06.2021, 12:00 181

Bergenbier, parte a grupului Molson Coors Beverage Company, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa berii, a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 653 de milioane lei, în uşoară creştere faţă de anul 2019, când a avut venituri de 651 de milioane de lei, potrivit reprezentanţilor companiei.

„ În 2020, am înregistrat o creştere atât în volum cât şi din punct de vedere al cifrei de afaceri. Într-un moment dificil pentru întreaga industrie am ales să privim lucrurile altfel şi să ne construim strategia din perspectiva oportunităţilor”, a declarat Mihai Voicu, director general al Bergenbier.

De altfel, anul trecut compania a revenit pe profit, care a fost de 20,6 de milioane de lei, după pierderea de 0,3 milioane de lei din 2019, conform datelor publice. Mai mult, numărul de angajaţi a crescut cu 40, până la 673 de persoane.

„Pentru 2021, suntem de un optimism moderat, ne aşteptăm să avem parte de o evoluţie pozitivă a pieţei berii din România, pârghiile fiind eliminarea restrictiilor şi relansarea economiei. Creşterea numărului de persoane vaccinate şi redeschiderea restaurantelor, precum şi organizarea de evenimente sportive sau culturale, alături de deschiderea sezonului estival pot avea efecte pozitive asupra pieţei”, a mai spus Mihai Voicu.

Bergenbier are în portofoliu mărci ca Bergenbier, Staropramen, Staropramen Unfiltered, Stella Artois, Beck’s, Noroc sau Löwenbräu, produse la Ploieşti, dar importă şi distribuie şi specialităţile pragheze Staropramen Dark şi Granat, berile de abaţie belgiene Leffe şi Hoegaarden, berea americană Miller Genuine Draft, cea mai iubită bere mexicană, Corona, precum şi berea albă germană nefiltrată Frazinskaner.

Compania a fost fondată în 1994, iar cea mai importantă marcă din portofoliul său, Bergenbier, a fost lansată un an mai târziu. De peste două secole, Molson Coors fabrică băuturi de la Coors Light, Miller Lite, Molson Canadian, Carling şi Staropramen la Coors Banquet, Blue Moon Belgian White, Saint Archer Gold, Leinenkugel's Summer Shandy, Creemore Springs şi multe altele, Molson Coors produce unele dintre cele mai îndrăgite şi emblematice mărci de bere realizate vreodată.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO