Retail&Agrobusiness

Bob cu bob, vânzările de orez au ajuns la 700 mil. lei. Românii mănâncă anual 4-4,5 kg de orez/cap de locuitor, iar brandul lor preferat este Riso Scotti. Cele mai vândute 5 branduri de orez din România în 2021

Bob cu bob, vânzările de orez au ajuns la 700 mil. lei....

Autor: Florentina Niţu

06.12.2022, 21:00 199

În 2021, valoarea vânzărilor de orez în retail a ajuns la 709,3 milioane de lei, în uşoară creştere faţă de anul precedent, de 2%, conform calculelor ZF făcute pe baza datelor oferite de compania de cerecetare şi analiză de piaţă Euromonitor International. Anul acesta, jucătorii din piaţă spun că este posibil să vedem o uşoară scădere a consumului de orez, ca urmare a creşterii inflaţiei, pentru că „mulţi români nu-şi vor permite să plătească 10-12 lei pentru un kilogram de orez”.

În mod normal, românii mănâncă anual 4-4,5 kg de orez/cap de locuitor, însă România îşi asigură doar 20% din consumul de orez din producţia proprie şi astfel foarte mult orez vine din import, din Asia, din ţări ca Myanmar sau Thailanda.

Cu toate acestea, cel mai vândut brand de orez din România este Riso Scotti, deţinut de compania cu acelaşi nume din Italia, arată datele Euromonitor. Riso Scotti a intrat pe piaţa din România în 2005, unde a investit atât în cultura de orez, cât şi în producţie. Grupul Riso Scotti este un alt cultivator important, care şi amba­lează orezul sub acelaşi brand şi îl distribuie la nivel na­ţio­nal şi internaţional. Acesta cultivă şi orez în sistem ecologic, dar mare parte din el este exportat, pentru că România nu este încă un consumator important pentru acest segment de produs, conform datelor ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO