Retail&Agrobusiness

Boom în consumul de îngheţată şi băuturi: canicula şi reducerea TVA au adus vânzări cu peste 10% mai mari în această vară

Boom în consumul de îngheţată şi băuturi: canicula...

Autor: Mădălina Panaete

05.08.2016, 00:05 276

Vânzările de îngheţată, băuturi răcoritoare şi ape minerale au crescut cu peste 10% în lunile iunie şi iulie faţă de perioada similară a anului trecut, vremea călduroasă, dar şi reducerea TVA care a adus mai multă încredere consumatorilor pentru a cheltui au stat la baza majorării consumului.

„În lunile iunie-iulie vânzările de îngheţată au înregistrat un avans de 12%, băuturile răcoritoare au crescut cu peste 16%, iar apele minerale au avut un plus de peste 10% faţă de perioada similară a anului trecut“, au spus reprezentanţii Carrefour România, una dintre cele mai mari reţele din retailul local, cu peste 190 de magazine sub mai multe formate, respectiv hiper­market, supermarket, online şi proximitate.

Cifrele sunt susţinute şi de jucătorii din industriile de profil, care vorbesc de creşteri de două cifre ale consumului de îngheţară şi băuturi nonal­coolice în această vară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO