Retail&Agrobusiness

Brandul de dulciuri Feleacul, cu o istorie de 100 de ani, a ajuns în Italia şi Spania. „Exportăm 10% din producţie“

Brandul de dulciuri Feleacul, cu o istorie de 100 de ani,...

Autor: Mădălina Panaete

11.04.2015, 00:00 1193

Dintre mărcile cu tradiţie ale Clujului, Feleacul a ajuns să fie produsă la Sibiu, berea Ursus la Buzău sau Timişoara, iar Napolactul s-a mutat din centrul oraşului Cluj-Napoca în comuna Baciu.

Brandul de dulciuri Feleacul, unul dintre cele mai vechi din România, a ajuns să exporte 10% din producţie în mai multe ţări precum Italia, Spania, Austria sau Ungaria, iar compania Amylon, cea care deţine brandul, vrea să dubleze exporturile în cel mult doi ani.

„Anul acesta o să dezvoltăm exporturile în An­glia. Ţinta noastră este ca în maximum doi ani să atin­gem nivelul de 20% din producţie trimisă la ex­port. Societatea noastră are exporturi în UE prin diverşi exportatori, fiind prezenţi inclusiv în Au­­­­chan Italia“, au declarat reprezentanţii Amy­lon Sibiu, companie cu afaceri de 46 mil. lei în 2013. Amylon face parte din grupul Boromir, con­­trolat de antreprenorul român Constantin Bo­­­ro­miz. Ei nu au dat detalii despre nivelul pro­duc­­ţiei brandului care are o istorie de aproape 100 de ani. Feleacul datează din 1918 şi es­te una dintre mărcile-fanion pentru zona Clu­jului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO