Retail&Agrobusiness

Brise Group a încheiat un parteneriat de 50 mil. euro cu fondul de investiţii chinez CEE Equity Partners pentru modernizarea silozurilor

Brise Group a încheiat un parteneriat de 50 mil. euro cu fondul de investiţii chinez CEE Equity Partners pentru modernizarea silozurilor
12.04.2019, 16:57 5182

Brise Group, unul dintre cele mai mari grupuri din agribusiness din România, controlat de antreprenorul Marius Bucur, a încheiat un parteneriat strategic de peste 50 de milioane de euro cu fondul chinez de investiţii CEE Equity Partners, pentru a moderniza şi dezvolta cele 15 silozuri de cereale ale grupului românesc.

Pentru a se finalize tranzacţia este nevoie de avizul Consiliului Concurenţei. Teoretic, proiectul va fi operaţional la începutul campaniei agricole din 2019, adică după 1 iunie.

Potrivit surselor din piaţă, fondul chinez va investi cele peste 50 de milioane de euro în modernizarea, integrarea, dezvoltarea şi constructia unor hub-uri logistice şi silozuri de cereale uşor accesibile pe întreg teritoriul României.

CEE Equity Partners este un fond de investiţii cu capital privat şi a fost înfiinţat ca urmare a unei iniţiative a guvernului chinez de a sprijini dezvoltarea Europei Centrale şi de Est.

Brise este unul dintre cei mai importanţi traderi de cereale independenţi din România. Brise Group SRL, cea mai mare companie din grup, a avut în 2017 o cifră de afaceri de 640 milioane de lei (aproximativ 130 mil. euro), conform Ministerului Finanţelor Publice.

BT Capital Partners a fost consultantul financiar exclusiv al Brise Group în această tranzacţie. Dentons şi Kinstellar, cele două companii de avocatură, au oferit asistenţă juridica celor două părţi, iar PWC a fost consultantul financiar si fiscal al fondului de investiţii.

AFACERI DE LA ZERO