Retail&Agrobusiness

British American Tobacco elimină aproape 1.000 de locuri de muncă de la o fabrică din Germania

Reducerea numărului de fumători în Vest afectează companiile de ţigări

Reducerea numărului de fumători în Vest afectează companiile de ţigări

Autor: Bogdan Cojocaru

18.07.2016, 00:00 631

British American Tobacco (BAT) elimină 950 de locuri de muncă de la o fabrică din Germania pentru a reduce cheltuielile în contextul diminuării numărului de fumători în Europa de Vest, scrie Bloomberg. Fabrica, situată în oraşul bavarez Bayreuth, are 1.320 de salariaţi

Reducerea de personal va fi implementată în decurs de doi ani. Producţia de ţigarete va fi transferată la alte fabrici din Europa, însă facilitatea bavareză va continua să livreze tutun tăiat fin.

„Un mediu economic dificil, la care se adaugă suprareglementarea şi creşterile excesive ale accizelor în unele ţări au condus la declinul volumelor”, se arată într-un comunicat al BAT.

Compania avea în 2001 circa 140.000 de angajaţi. În 2015, numărul se situa la 87.000, scăderea reflectând taxele mai mari pe produse din tutun şi interzicerea fumatului în anumite condiţii, care afectează consumul de ţigarete. În ultimii zece ani, rata fumătorilor din Europa de Vest s-a diminuat de la 23% la 3,6%, potrivit Euromonitor. BAT are o cotă de piaţă de 19% în Germania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO