Retail&Agrobusiness

Bucureştenii generează aproape 600 de tone de deşeuri de ambalaje pe zi. România este ţara cu cel mai scăzut nivel al reciclării din Uniunea Europeană

Bucureştenii generează aproape 600 de tone de deşeuri...

Autor: Simona Tatu

11.05.2017, 00:05 696
Bucureştenii generează 575 de tone de deşeuri de ambalaje pe zi, provenite de la alimentele şi produsele consumate, potrivit unor calcule ZF pe baza informaţiilor companiei Rom Waste Solutions, cu activităţi de sortare şi reciclare a deşeurilor municipale.
 
Anual, în Bucureşti se generează aproximativ 700.000 de tone de deşeuri municipale, iar dintre acestea aproximativ 210.000 de tone sunt deşeuri de ambalaje, conform calculelor ZF pe baza datelor din piaţă.
 
Lipsa sortării deşeurilor menajere este primul impe­di­ment în reciclarea deşeurilor de ambalaje. Deşeurile care ne­ce­sită un proces de sortare şi tratare sunt cel mai greu de re­ciclat şi presupun şi un cost mai ridicat pentru operatorii de salubritate.
 
„Cel mai uşor reci­cla­bile sunt deşeurile din am­balaje colectate se­lec­tiv, iar cel mai greu se reci­clează deşeurile menajere care trebuie să fie tratate, sortate şi costă mult mai mult. Cea mai mare parte a deşeurilor de ambalaje se re­găsesc în deşeul me­najer amestecat, aproxi­mativ 25%”, a spus Cris­tian Lazăr, directorul comercial al Rom Waste So­lutions, firmă de sortare şi reciclare a deşeurilor municipale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO