Retail&Agrobusiness

Canadienii încep ofensiva: Bergenbier se pregăteşte de investiţii de 65 de milioane de euro

Pierderile Bergenbier au urcat la 32 mil. euro în 2012 şi au coborât la 23 mil. euro anul trecut.

Pierderile Bergenbier au urcat la 32 mil. euro în 2012 şi au coborât la 23 mil. euro anul trecut.

Autor: Ioana David

17.07.2014, 00:04 343
Producătorul de bere Bergenbier, aflat pe locul trei în piaţa de profil, şi-ar putea majora capitalul social cu 65 milioane de euro, acţionarii fiind chemaţi să aprobe această mişcare luna viitoa­re, potrivit unui anunţ pu­blicat în Monitorul Oficial.
 
Ordinea de zi a adunării generale extraordinare a ac­ţionarilor prevede, printre altele, informarea „acţio­narilor asupra nece­sităţii ma­jorării capitalului so­cial“ şi „apro­barea de prin­cipiu a ma­jo­rării prin noi aporturi, prin emi­trea de acţiuni noi, în valoare totală de 65 mil. euro“.
 
Aceasta este prima mişcare concretă pe care canadienii de la Molson Coors, unul dintre cei mai mari producători de bere din lume, o fac pe piaţa locală, unde Ber­genbier a pierdut o parte sem­ni­ficativă din business în ultimii ani.
 
Astfel, de la un rulaj de 173 mil. euro în 2008, compania a coborât la sub 100 mil. euro anul trecut. 2008 a fost şi ultimul an de profit pentru compania care mai deţine o singură unitate de producţie la Ploieşti. Ulterior, Bergenbier a avut pierderi care au escaladat la 32 mil. euro în 2012 şi au coborât la 23 mil. euro anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO