Retail&Agrobusiness

Canicula creşte cu până la 50% vânzările de apă, sucuri şi îngheţată din marile magazine

Canicula creşte cu până la 50% vânzările de apă,...

Autor: Greta Bogdan

24.07.2015, 09:30 385
Temperaturile ridicate din ultima perioadă au majorat cu până la 50% vân­zările de apă, răcoritoare, îngheţată sau fructe din marile magazine din Capitală comparativ cu săptămânile anterioare.
 
ZF a solicitat marilor reţele de magazine un top al celor mai vândute cinci produse din ultima săptămână, precum şi dinamica vânzărilor.
 
Temperaturile au atins în medie în ultima perioadă 35 de grade Celsius, ceea ce i-a determinat pe cumpărători să consume în cantităţi mai mari decât de obicei apa, berea, sucurile, pepenele sau îngheţata.
 
Reprezen­tanţii hipermarketurilor Auchan, reţea cu 33 de magazine şi afaceri în jurul a un miliard de euro anual, spun că în ultimele zile vânzările la aceste produse au crescut faţă de o săptămână obişnuită. „În această perioadă şi având în vedere temperaturile ridicate, cele mai vândute produse în hipermarketurile Auchan au fost apa, băuturile răcoritoare, îngheţata, pepenele şi berea. Faţă de o săptămână obişnuită, vânzările pentru apă, îngheţată, bere şi sucuri au înregistrat creşteri între 10% şi 25%“, au transmis reprezentanţii Auchan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO