Retail&Agrobusiness

Cargill urcă pe locul trei în topul exportatorilor de grâu românesc în Egipt

Cargill urcă pe locul trei în topul exportatorilor de...

Autor: Gabriel Razi

07.05.2015, 00:05 398
Traderul american Cargill a urcat pe locul al treilea în topul celor mai mari exportatori de grâu românesc în Egipt după ce a semnat în urmă cu două zile un contract pentru a livra 60.000 de tone de marfă în porturile economiei nord-africane în perioada 16-25 iunie, ultimele săptămâni ale actualului sezon comercial.
 
Compania americană cumulează astfel 240.000 de tone de marfă românească şi afaceri de 59,5 milioane de dolari în această destinaţie în sezonul comercial curent.
 
Cargill se apropie la numai 60.000 de tone de liderii livrărilor în Egipt din sezonul 2014/2015, adică elveţienii de la Ameropa şi joint-venture-ul chinezo-olandez Nidera.
 
Comerciantul ame­rican, unul dintre cei mai mari patru jucători din do­meniul său la nivel mon­dial, a vândut grâul ro­mâ­nesc la preţul de 207,9 do­lari/tonă C&F (marfa li­vrată în portul de desti­naţie).
 
Preţul obţinut de trader la cea mai recentă licitaţie este cu 6,8% mai mic decât un contract similar parafat de Nidera în urmă cu trei săptămâni tot pentru grâu românesc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO