Retail&Agrobusiness

Carrefour deschide al patrulea supermarket în Craiova şi ajunge la 109 unităţi în formatul Market

Carrefour deschide al patrulea supermarket în Craiova...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

09.06.2016, 13:26 937

Grupul francez Carrefour, cu afaceri de peste un miliard de euro, a deschis al patrulea supermarket din Craiova, ajungând astfel la 109 magazine în formatul Market. Magazinul are o suprafaţă de 690 de metri pătraţi, pentru funcţionarea sa fiind introduse 24 de locuri de muncă.

Pe piaţa locală, grupul are deschise 191 de magazine, dintre care 29 de hipermarketuri Carrefour, 109 supermarketuri Market, 43 de magazine de proximitate Express, 10 magazine de proximitate Contact şi unul care funcţionează online. La nivel mondial, retailerul deţine peste 10.000 de magazine în 34 de ţări.

La sfârşitul anului trecut, Carrefour a plă­­tit circa 100 mil. euro pentru a pre­lua operaţiunile Billa din România, res­­pectiv o reţea de 86 de super­­marketuri cu afa­ceri de peste 300 mil. euro în 2014.

Carrefour a intrat în România în urmă cu 15 ani însă deschiderile de hipermarketuri au evoluat în funcţie de condiţiile economice şi din piaţă. De-a lungul anilor au avut loc de asemenea două închideri - în Brăila şi Arad – ca urmare a încetării activităţii celor două centre comerciale în care erau amplasate hipermar­ke­turile.

În ceea ce priveşte deschiderile, iniţial francezii au făcut paşi timizi cu una-două unităţi noi pe an. În perioada de boom însă (2006-2008) au apăsat pedala acceleraţiei şi au ajuns să deschidă chiar şi zece hipermarketuri într-un an. Odată cu izbucnirea crizei, a fost frânată expansiunea, existând chiar şi ani fără deschideri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO