Retail&Agrobusiness

Carrefour şi-a lansat cooperativă agricolă. Directorul general Jean-Baptiste Dernoncourt:„Ne dorim pentru clienţii noştri să aibă acces la producţiile din România şi să limităm pe cât posibil importurile”

Carrefour şi-a lansat cooperativă agricolă. Directorul...

Autor: Roana Rotaru

04.04.2017, 12:47 2273

Carrefour, unul din top 3 cei mai mari retaileri din România, cu peste 250 de magazine la nivel naţional, şi-a deschis cooperativă în Vărăşti, judeţul Giurgiu, unde colectează într-un depozit peste 5.000 tone de legume pe an, colectate de la 80 de mici gospodari din Vărăşti, care împreună cultivă peste 60 de hectare, din care 15 hectare sunt solarii, potrivit reprezentaţilor companiei.

„Încă din primele zile în care am ajuns în România am auzit că fructele şi legumele româneşti sunt foarte gustoase. Am gustat o roşie românească şi gustul a fost fanststic. Eu cred că România este o ţară cu o calitate a terenurilor extraordinară. Noi dorim pentru clienţii noştrii să aibă acces la producţiile din România şi să limităm pe cât posibil importurile ”, a spus Jean-Baptiste Dernoncourt, CEO-ul Carrefour România.

Reprezentanţii Carrefour spun că această iniţiativă nu are nicio legătură cu legea „51% produse româneşti pe raftul supermarketurilor”, proiectul cooperativei fiind gândit înaintea  apariţiei legii, aflată momentan în dezbatere pe masa Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor. Retailerul spune că în sezon, atunci când pe piaţă există produse agroalimentare româneşti, aprovizionare de legume şi fructe se face 100% din România.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO