Cartofii, a doua pâine a românilor, s-au scumpit cu aproape 3% doar în ultima lună

Secțiune susținută de Medlife Logo

17 apr 2018 Autor: Roana Rotaru

INS: Un român consumă pe an 95,5 kilograme de cartofi, adică circa 260 de grame de cartofi pe zi.

Cartofii s-au scumpit cu 2,67% în luna martie 2018 faţă de luna februarie, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), o situaţie pe care specialiştii din piaţă o pun pe seama epuizării stocurilor de cartofi româneşti, populaţia alimentându-se în prezent cu cartofi din import.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.04.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
cartofi
, ins
, polonia
, scumpire
, romani
, paine
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide