Retail&Agrobusiness

Cât de importantă este România pe harta dm drogerie markt: Doar 3% din magazinele grupului sunt deschise pe piaţa locală, iar ele aduc 1% din business

Un motiv pentru care ţări mult mai mici ca suprafaţă sau populaţie au mai multe drogerii dm ca România, este faptul că local, nemţii au venit cu 10-15 ani mai târziu.

Un motiv pentru care ţări mult mai mici ca suprafaţă sau populaţie au mai multe drogerii dm ca România, este faptul că local, nemţii au venit cu 10-15 ani mai târziu.

Autor: Cristina Roşca

09.12.2020, 18:45 375

♦ Ţara-mamă, Germania, este de departe cea mai importantă piaţă pentru grup, aici fiind peste 2.000 de magazine la un total de 3.765 l La cifra de afaceri această ţară contribuie cu 74%.

Grupul german dm drogerie markt, activ pe seg­mentul drogheriilor, are în România peste 110 ma­­gazine, adică 3% din numărul total de unităţi de la nivel de Europa unde compania e prezentă. După numărul de magazine, piaţa locală nu este printre cele mai importante, fiind depăşită nu doar de Germania (care are peste 2.000 de magazine dintr-un total de 3.765 la finalul anului financiar 2020), ci şi de Austria (386), Ungaria, Cehia, Slovacia sau Croaţia. O explicaţie pentru acest lucru, mai exact un motiv pentru care ţări mult mai mici ca suprafaţă sau populaţie au mai multe drogerii dm ca România, este faptul că local nemţii au venit la 10 sau chiar 15 ani distanţă.

Mai exact, în România dm drogerie markt a venit în 2007, pe când în Ungaria sau Cehia a pătruns în prima parte a anilor ’90.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO