Retail&Agrobusiness

Cătina românească, concurent serios pentru ginsengul asiatic. Dorel Luca, agricultor din Galaţi: Investim 670.000 de euro într-o livadă de 13 hectare de cătină ecologică. Am semnat deja câteva contracte pentru piaţa externă

AGROBUSINESS

Cătina românească, concurent serios pentru ginsengul...

Autor: Florentina Niţu

13.11.2019, 20:05 467

Plantaţiile de cătină din Ro­mâ­nia se întind în prezent pe o suprafaţă de 800 de hectare, potrivit celor mai recente date, însă potenţialul naţional este mult mai mare.

Dorel Luca, un agricultor din localitatea Piscu, judeţul Galaţi, a pariat în acest an 672.000 de euro pe o plantaţie de peste 13 hectare, datorită cererii mari pe piaţa externă pentru acest produs.

„Înfiinţarea unui hectar de livadă de cătină ecologică este aproximativ 16.000 de euro, în funcţie de furnizorii de materie primă. Preţul unui hectar de teren este de 4.000 de euro, în medie, iar achiziţionarea a 2.500 de butaşi cer­ti­ficaţi ecologic (cultură superintensivă), plantarea, tutorii, pregătirea terenului, îngrădirea, sis­te­mul de irigaţii prin picurare, auto­rizaţiile şi docu­mentaţiile cadastrale sunt 12.000 de euro“, a spus Dorel Luca, admi­nistratorul Agro­catina Annador.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO