Retail&Agrobusiness

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână al Business Magazin: Femeia din umbră care a vândut eMAG la Naspers

Ce puteţi citi în numărul din această săptămână...

Autor: Ioana Mihai-Andrei

26.06.2017, 00:03 604

♦Timişoreanca Cristina Berta Jones a fost nevoită să-şi termine liceul în SUA, fără să-şi fi propus acest lucru şi, spune ea, fără să aibă prea mulţi bani. 22 de ani mai târziu, ca chief operating officer al fondului de investiţii Naspers, este responsabilă de tranzacţii de miliarde de euro. Ea este şi cea care l-a convins pe Iulian Stanciu să vândă eMAG, deşi în discuţiile iniţiale antreprenorul a refuzat această idee. Fondul de investiţii Naspers are o istorie de peste un secol, însă abia în urmă cu 17 ani a început să fie cunoscută pe glob, din momentul în care a început să facă achiziţii în Africa, Asia sau Europa.

♦Licitaţia pe gunoaie nu este o glumă, ci o veritabilă afacere. Antreprenoarea Adela Lazăr a construit o platformă unde cei ce doresc să cumpere deşeuri îi pot oferta pe cei care vând.

♦O discuţie relaxată la un prânz de afaceri se poate transforma într-un coşmar din cauza întârzierii cu care ajunge comanda, a resturilor din farfurie nedebarasate la timp sau a discuţiilor legate de nota de plată. Trei ardeleni au dezvoltat aplicaţia care să oprească repetarea acestor scenarii. La un an de la lansare, Fast Order a ajuns în 100 de restaurante, afacerea fiind evaluată la peste 1 milion de euro, arată un articol din această săptămână din revista Business Magazin.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO