Retail&Agrobusiness

Ce schimbări aduce anul 2019 pentru agricultori: Veniturile din plante medicinale şi aromatice pe cel mult două hectare sunt neimpozabile

Ce schimbări aduce anul 2019 pentru agricultori:...

Autor: Departamentul Economic

06.01.2019, 10:32 114

Veniturile obţinute de agricultori din plante medicinale şi aromatice pe cel mult 2 hectare vor fi considerate neimpozabile, începând ci 1 ianuarie, potrivit unei legi care modifică Codul Fiscal şi care, la finele anului trecut, a fost promulgată de preşedintele României Klaus Iohannis.

Până în prezent erau considerate neimpozabile veniturile obţinute din suprafeţe de până la 2 hectare de cereale, oleaginoase, cartofi, sfeclă de zahăr şi hamei pe rod. Acestora li s-a alăturat, începând cu 1 ianuarie 2019, şi culturile de plante medicinale şi aromatice.

“Cultivarea plantelor medicinale şi aromatice cunoaşte o nouă etapă în care numărul celor care caută tratamente medicinale este în creştere. Cu o climă temperată, România este locul în care astfel de plante medicinale pot fi cultivate pe suprafeţe extinse, existând, astfel, şi calea de umplere a ”golului” manifestat în procesul de export”, susţin autorii proiectului de lege.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO