Retail&Agrobusiness

Cea mai mare berărie din sud-estul Europei are 3.000 de locuri şi este amplasată în inima Herăstrăului. Cum arată? Galerie FOTO

Vedeţi cum arată cea mai mare berărie din Sud-EstulEuropei are 3.000 de locuri. Galerie FOTO

Vedeţi cum arată cea mai mare berărie din Sud-EstulEuropei are 3.000 de locuri. Galerie FOTO

Autor: Cristina Roşca

12.09.2014, 15:13 3625

Iulian Stanciu, unul dintre acţionarii eMag şi unul dintre cei mai puternici antreprenori din industria IT, a investit alături de alţi doi antreprenori români circa 3 mil. euro în cea mai mare berărie din Europa de Sud-Est care are un total de 3.000 de locuri şi 120 de angajaţi.

Deschisă începând de astăzi, 12 septembrie, în Parcul Herăstrău în locul Pavilionului H, un cunoscut centru comercial, precursorul mallurilor din ziua de astăzi, berăria are 1.000 de locuri la exterior şi 2.000 la interior. Amenajarea localului a durat circa şapte luni, acţionarii anunţând iniţial deschiderea pentru vară.

Berăria este deţinută, potrivit ultimelor informaţii, de Vlad Dumitru, cu un pachet de 50% din acţiuni, alături de Iulian Stanciu (25%) şi Ioana Iancu (25%).Vlad Dumitru a fost directorul general şi unul dintre acţionarii (50% din acţiuni) importatorului şi distribuitorului de produse IT Combox Delivery, în cadrul căreia actuala Network One Distribution (compania lui Iulian Stanciu) a preluat un pachet de acţiuni  (50%) în 2008. Dumitru a ieşit din acţionariat acum doi ani, potrivit propriilor afirmaţii. Astfel, după Combox Delivery, Berăria H reprezintă al doilea parteneriat dintre Stanciu şi Dumitru.

“Cochetez cu ideea de a deschide acest local de aproximativ  doi  ani, însă momentul în care am găsit spaţiul fostului Pavilion H am ştiut că este ceea ce căutam. Aş spune că ambiţia noastră este să facem «cea mai tare berărie din Sud-Estul Europei», care va fi şi «cea mai mare».”, a declarat Vlad Dumitru, administrator al Berăriei H.

Amenajarea şi elementele de decor reconstituie centrele vechi ale marilor oraşe europene.

Odată cu lansarea, berăria va găzdui o serie de concerte precum Holograf, Zdob şi Zdub, Partizan, Voltaj, ştefan Bănică Jr, Guess Who, Antonia.

Berăria se deschide zilnic la ora 10 de dimineaţă.

În zona unde va fi amplasată berăria mai există clubul BoA, cafeneaua-restaurant Hard Rock Cafe (în cadrul căreia indirect este acţionar, potrivit ultimelor informaţii ZF, Puiu Popoviciu) şi mai multe businessuri locale de mici dimensiuni. Pe cealaltă latură a lacului – pe lângă Şoseaua Nordului – s-au dezvoltat mai multe afaceri în domeniul restaurantelor precum Casa di David sau Ristorante Il Calcio. Acestea au targetat persoanele cu venituri peste medie, la fel ca şi Hard Rock Cafe.

Dumitru spunea anterior că nu se va orienta către acelaşi tip de client, mai ales că berăria H va avea 3.000 de locuri. El precizează va fi un local care se va adresa tuturor segmentelor de clienţi.

Cei trei antreprenori ar putea plăti o chirie de 300-600.000 de euro pe an pentru spaţiul ce măsoară 4.300 mp înăuntru şi peste 3.000 mp afară - parcare şi terasă, potrivit estimărilor ZF pe baza datelor din piaţă.

Clădirea Pavilionului H, un precursor al mallurilor de astăzi, a găzduit până în luna februarie zeci de magazine de haine, accesorii şi alimente. Clădirea este deţinută de Băneasa Investments, firmă controlată de oamenii de afaceri locali Puiu Popoviciu şi Radu Dimofte. Pavilionul H, construit în anii ’50 în apropiere de Piaţa Presei Libere pentru a servi drept sală de expoziţie pentru obiecte de mărimi mari, a fost transformat la începutul anilor ’90 în centru comercial, unde zeci de mici comercianţi şi-au stabilit sediul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO