Retail&Agrobusiness

Cea mai mare finanţare din agrobusiness: traderul de cereale Nidera împrumută 110 mil. dolari de la Raiffeisen, UniCredit şi ING

Cea mai mare finanţare din agrobusiness: traderul de...

Autor: Roana Rotaru

16.05.2016, 00:06 1400
Traderul de cereale Nidera, contro­lat de grupul chinez COFCO,  va con­trac­ta un împrumut de 110 milioane de do­lari de la băncile Raiffeisen, UniCredit şi ING, bani pentru care multi­na­­ţionala „pune gaj“ compania United Shipping A­gency, care deţine cel mai mare termi­nal de export de cereale din portul Cons­tanţa.
 
Terminalul, cu o capacitate de 250.000 de tone a fost preluat de Nidera în 2015, într-o tranzacţie estimată de ZF la 100 de milioane de euro, acord care a dus compania de agrobusiness pe primul loc în topul exportatorilor de cereale anul trecut, în faţa unor giganţi precum ADM, Ameropa sau Cargill, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).
 
Fondurile puse la dispoziţie de cele trei bănci traderului de cereale vor fi folosite pentru „realizarea unor alte proiecte/tranzacţii la nivelul societăţii, cum/ dacă aceasta va decide în absoluta sa discreţie“, arată un raport publicat în Monitorul Oficial.
 
Nidera, unul dintre cei mai impor­tanţi jucători din piaţa comerţului cu cereale, a avut o creştere fulminantă în ul­timii şase ani, ajungând de la o cifră de afaceri de aproximativ 194 milioane lei în 2009 la 1,1 miliarde de lei în 2014, potrivit celor mai recent informaţii disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO